Sandra Ferró

Soprano
Castelló de la Plana, 1983

Rol actual: Susanna (Le nozze di Fígaro)


Estudia en el Conservatori Professional de Música de València on obté el Premi Extraordinari de Grau Professional de Cant. És diplomada per la Universitat « Jaume I » de Castelló en Educació Musical. Continua els seus estudis a l’Escola Superior de Cant de Madrid graduant-se amb les màximes qualificacions i Menció d’Honor. Des de 2004 fins a la actualitat treballa tècnica i repertori amb la Catedràtica  Aída Monasterio.


Perfecciona tècnica vocal i interpretació amb la prestigiosa soprano Mariella DevíaAconsegueix diversos premis com Primer Premi en el Concurs “IV Premi Hispànica” per a Joves Intèrprets Lírics, Segon Premi en el Concurs Permanent de Joves Intèrprets de Joventuts Musicals, premi nacional Beca Yamaha, premi Beca de Canto “Montserrat Caballé- Bernabé Martí” de la Fundació Ibercaja.

Resulta seleccionada per AIE per realitzar una gira nacional de concerts dins del cicle “Clásicos en Ruta”. Com a solista ha cantat en festivals com ara el « NeuesMusik Festival 2005» de Zuric  i «Festival de Música Espanyola 2009 » de Cadis . Ha estat acompanyada per orquestres com l’Orquestra « Manuel de Falla, l‘Orquestra “Música Viva”, l’Orquestra Simfònica de la Regió de Múrcia, l’OrquestraCamerata del Prado”… i dirigida per mestres com Daniel Martínez Gil de Tejada, Miguel Ángel Martínez Montes, Carlos Checa, Eduardo Portal, Tomás Garrido

La seva experiència escènica també inclou els rols de Bastienne (Bastien und Bastienne), Duquesa Carolina (Luisa Fernanda), Zerlina (Don Giovanni), Clorinda (La Cenerentola) i Nella(Gianni Schicchi)i l’interpretació de la “Passió segons Sant Joan” de J.S. Bach i el Rèquiem de W.A. Mozart.

Ha cantat per tota la geografia espanyola, així com a Praga i Aalborg. Ha treballat també amb Fernando Argenta, de TVE i els pianistes Juan Antonio Álvarez Parejo, Orsi Fajger (The Royal Danish Opera, Copenhague), Sibylle Höhnk (Felix Mendelssohn Bartholdy Theatre Concert Hall) i Sergio Merletti (Palazzo Nuovo,Torino)…
Entre els seus pròxims projectes destaquen el debut del rol de Susanna de “Les Noces de Fígaro“ a l’Auditori de Castellón de la Plana, amb “l’Orquestra Lírica de Castelló”, sota la direcció de Carles Pascual  i Rafael Lloret, (maig 2013) i la seua admissió en la Accademia Rossinianade Pésaro on treballará amb el mestre Alberto Zedda, entre altres, durant l’estiu 2013.

Concilia la seua activitat artística amb la docència del cant en el Conservatori Professional de Música “Jacinto Guerrero” de Toledo (2009/2012).