Warning: Declaration of Custom_Menu_Wizard_Walker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /homepages/29/d508053626/htdocs/app508053653/wp-content/plugins/custom-menu-wizard/include/class.walker.php on line 0

Warning: Declaration of Custom_Menu_Wizard_Sorter::walk($elements, $max_depth = 0) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /homepages/29/d508053626/htdocs/app508053653/wp-content/plugins/custom-menu-wizard/include/class.sorter.php on line 0
Director Artístico – Orquestra Lírica de Castelló

Director Artístico

Carlos PascualCarlos Pascual
Castelló de la Plana, 1988
És Llicenciat en Composició amb premi extraordinari fi de carrera i menció honorífica en el Màster en Música i Arts Escèniques per la Universitat Politècnica de València.
Ha estudiat amb els compositors Ferrer Ferran, Emilio Calandín, César Cano o Claudia Montero entre d’altres, al Conservatori Superior de MúsicaSalvador Seguí de Castelló.
En aquest periode estudia direcció d’orquestra amb Salvador Sebastià, Maurizio Colasanti i Ennio Nicotra; direcció de Banda amb Ferrer Ferran, Jan Cober i Pascual-Vilaplana, així com direcció de Cor amb Dante Andreo. En 2005 es nomenat director de l’Orquestra Jove Arts Musicals de Castelló, i en 2007 del Cor de Catí Verge de l’Avellà.
En els últims anys ha editat orquestracions de música folklórica de Castelló, assessora enregistraments i edicions discogràfiques a Castelló, València i Londres, i és finalista en concursos de composició -com el Concurs de Joves Compositors de la SGAE en 2007 amb l’obra Mitago-. A més, rep encàrrecs de música de cambra, banda i orquestra, com Kelba, obertura a la llegenda – encàrrec de la Excma. Diputació de Castelló com obra obligada en el XXXIII Certamen Provincial de Bandes- o Glir Tarak, concert per a trompa i orquestra per al Cercle de Belles Arts de València. També cal destacar l’obra Liquid, focus, oceans per a ensemble electroacústic, encàrrec de la Universitat de València per al festival CircleArt 2011. En 2010 va composar la banda sonora per al curtmetratge 49595 de J.Montesinos, així com el musical El Grito, realitzat per la companyia de teatre Maset de Frater on, a més, va ser nomenat director musical. Les seves últimes composicions sonAlginerías (2011), per a orquestra i dança, i la banda sonora per al curtmetratge La caja de Edu (2012).
Com a director és finalista en els XXIII i XXIV Cursos Internacionals Ciutat de Cullera, i en els XXI i XXII Festivals Corals de Sogorb. En encontres diversos, ha dirigit l’orquestra de la SIM de Cullera, l’Orquestra Ilya Musin de San Petersburg i el ensemble de vent del Teatro de la Zarzuela de Madrid.
En 2010 entra a formar part de l’O2 Project, una plataforma internacional per a l’intercanvi d’artistes entre Orient i Occident. Aquesta plataforma ha organitzat festivals amb les orquestres de la Universitat de Hsinchu, la Universitat de Tsing Hua, de la Universitat d’Arts de Taipei i l’Orquestra Simfònica de Buenos Aires. Dins d’aquest projecte, va dirigir la Hsinchu Symphony Wind Orchestra en una gira per Taiwan en 2010. A més, va ser director convidat per al festival Arts Alive 2011 en Sudàfrica, i en novembre de 2013 dirigirà un programa de repertori orquestral de Falla i Albéniz en el Teatre Nacional Cervantes de Buenos Aires.
Ha dirigit, entre d’altres, obres distinguides i de repertori com el Requiem en Re m de G.Fauré, la Missa de la Coronacióde W.A. Mozart, l’oratori El Mesias de G.F.Haendel, el Concert per a Violí en Re M de P.I.Tchaikovsky i el Concert per a Violoncello en Mi m de E.Elgar, a més de gran part de les simfonies i concerts de Haydn, Mozart, Beethoven, Saint-Saëns, Dvorak o Brahms. Debuta en el gènere dramàtic amb l’opereta Katiuska, la mujer rusa de P.Sorozábal, seguint amb el musical Jesuschrist Superstar de A.Ll.Weber, l’opereta La viuda alegre de F.Lehár i recentment l’òpera Le nozze di Fígaro de W.A.Mozart.
Ha dirigit intèrprets internacionals com els violinistes Yi-Fang Huang -Òpera Nacional de Suiza-, Hsin-Chu Lee -Dresden Camerata-, Francisco Jimeno -London Trinity Collage of Music- o el violoncelista Dante Di Renzo -Orquestra Reina Sofia de Madrid-.
Actualment és president de l’Associació de Joves Compositors del Mediterrani, director de l’Orquestra Lírica de Castelló i l’Orquestra Jove Arts Musicals de Castelló. És professor a les escoles de música de Benicàssim, Vilafamés i Albocàsser. A més, amplia estudis de Direcció d’Orquestra al Conservatori Superior Joaquin Rodrigo de València, així com du a terme el doctorat a la Universitat Politècnica de València.