Cor l’Acadèmia d’Orfeu


L’Acadèmia d’Orfeu és un cor compost per músics professionals i semiprofessionals de la província de  Castelló que es va formar a la tardor de l’any 2000 amb l’objectiu de gaudir amb la música vocal i fer-la arribar a un públic cada vegada més ample. 

Des de la seua fundació ha treballat amb diferents directors com, Rafael Bardisa, Miquel Garcia, Josep Ramon Gil-Tàrrega, Diego Ramon Lluch, José Luís Liarte, Mònica Perales, Carlos Ramón i Segarra, Sergi Bosch Alcaina, Juan Francisco Ballesteros o Miguel Ángel García Cañamero entre altres. Ha cantat amb solistes de la talla de Lambert Climent, Pilar Esteban, Jordi Domenech o Ilona Mataradze, i joves promeses com Francesca Sales, Marian Torres, Marisa Vila, Telmo Campos, Carmen Botella o Pedro Quiralte

Ha realitzat nombrosos concerts per la Comunitat Valenciana que abasten estils molt distints que van des de la música antiga i barroca fins a la música popular hispanoamericana i anglosaxona. Cal destacar la seua participació en el 2003 en l’homenatge a la compositora Matilde Salvador. Ha interpretat l’òpera Dido i Eneas de Purcell en el Teatre Pricipal de Castelló al 2003 i en l’Auditori i Palau de Congressos de la mateixa ciutat al 2005.  Ha estat tres vegades convidat per la confraria de la Mare de Déu del Lledó per a cantar la Missa Pontifical en els anys 2006, 2007 i 2012. A la tardor del 2009 col·labora , juntament amb altres agrupacions corals castellonenques, en el concert inaugural del nou Paranimf de la Universitat Jaume I on hom interpretà la composició de Carles Santos L’adéu a Lucrècia Borja, preparats per Xavier Piquer i dirigits per Sergi Alapont. 

Els seus projectes dels últims anys  han anat  des d’obres de Dones Compositores de diversos segles, a poetes catalans del Renaixement i poetes contemporanis de parla hispana en Poesia i Música; la immersió en les diferents sonoritats que posseeix la veu en L’Art de la Veu; com madrigalistes i músics del segle XX han entès el binomi Amor-Mort en el projecte De l’Amor i la Mort; o els tòpics de l’amor als cançoners del Renaixement espanyol en Ignis Amoris. Al novembre del 2012 va ser el cor de l’òpera l’Elisir d’Amore de Donizetti, representada al Teatre Principal de Castelló, i properament, en maig de 2013, serà el cor de Le nozze di Figaro a l’Auditori de Castelló, dirigits per Carlos Pascual.