Cor Da Capo Benicarló

da-capoEl Cor Da Capo Benicarló (2005) el va crear un grup de joves amb diferents influències i experiències musicals; per això, interpreten un ampli ventall de gèneres que recorren gran part de la música vocal dels últims segles, fent incís en la música a capella original o arranjada en els segles XX i XXI. El cor, amb gran vitalitat i identitat definida, es considera promotor d’un món coral innovador i permanent.

Da Capo és membre actiu en el moviment cultural de Benicarló i ja són tota una tradició els seus concerts d’Any Nou, d’Estiu i la Trobada Coral anual que organitza. També participa en activitats musicals de la FECOCOVA com quan va representar a la província de Castelló en el Dia Valencià del Cant Coral al Centre Cultural de Beneficència de València. Da Capo ha actuat a la Comunitat Valenciana, Catalunya, Aragó, França, Estrasburg i Itàlia.

Da Capo ha teatralitzat concerts, ha cantat amb el grup de rock Aurins de la Sénia o ha realitzat concerts coreogràfics. Durant molt de temps els cantaires del cor s’han considerat fans de grups vocals com The King’s Singers i han interpretat el seu repertori com n’és un exemple la Masterpiece.

Da Capo es considera cor de cambra però ho compagina ampliant la seva plantilla per als projectes que ho requereixen recentment, formant un major grup de cantaires que uneixen de manera molt enriquidora les seves experiències musicals:

El passat 23 de juliol de 2015, Da Capo juntament amb l’Orquestra Lírica de Castelló va interpretar el Rèquiem de Fauré i va estrenar l’obra Tierra y Cielo del compositor Rafael Beltran en el cicle Soledad Sonora del Desert de les Palmes.

Pocs dies després, durant l’agost del mateix any, el Cor va celebrar el seu Xè Aniversari creant el projecte “Una noche de zazuela” interpretant La Verbena de la Paloma representant-se a la plaça de l’Ajuntament de Benicarló i al Parc d’Artilleria de Peníscola.

Sota la producció de l’Orquestra Lírica de Castelló, Da Capo ha estat el cor de l’òpera La Traviata al Teatre Principal de la ciutat el passat febrer i este estiu ha representat la sarsuela Katiuska a Vilafranca i l’òpera La Flauta Màgica al Castell de Peníscola.

Des dels seus inicis el Da Capo Benicarló està dirigit per Mª Carmen Gellida Albiol.